Meer over eetkroeg In De Vriendschap

Op een steenworp van het historische Brugge kan iedereen terecht bij Eetkroeg In De Vriendschap. Hier geniet u van een warme retrosfeer, verzorgde snacks of een verfrissende pint. Net als de stad, ademt het pand van In De Vriendschap geschiedenis. Het originele interieur dateert dan ook van midden jaren 1970. Het past volledig bij de Jazz en Bluesmuziek die hier weerklinkt.

De historiek van eetkroeg In De Vriendschap

Al ruim een eeuw laaft In de Vriendschap alle dorstigen in Sint-Andries en omstreken. In 1913 werd het pand opgetrokken en namen een café, In De Vriendschap, en bakkerij hun intrek. Later verdween de bakkerij, om plaats te maken voor een likeurwinkel en bierdepot.

In 1959 werd een nieuwe weg ingeslagen. Het café kreeg een kapsalon naast zich. Zo kon het aangename aan het nuttige gekoppeld worden.
In 1975 verdwenen de likeurwinkel en het bierdepot en jaren later, in 2009, moest ook het kapsalon eraan geloven.

Sindsdien is In De Vriendschap een no-nonsense eetkroeg. Een gezellige mengeling tussen een typisch Vlaamse bruine kroeg en jazz bistro waar klantvriendelijkheid hoog in het vaandel wordt gedragen. Bij ons kan iedereen dan ook terecht voor een verzorgde snack of aangename babbel.